På højskole med din teenager

Korte kurser 2021 i uge 27 eller 28

På højskole med din teenager

I uge 27 og 28 byder vi på det samme kursus: På højskole med din teenager - et kursus fyldt med gode oplevelser særligt i naturen. Datoerne er hhv. 4.-9. juli og 11.-16. juli 2021

Naturoplevelser

Vi er placeret ved Kalø Vig med Danmarks eneste økologiske landbrugsskole til den ene side, Danmarks Jægerforbund til den anden, 500 meter fra Kalø slotsruin midt i nationalpark Mols Bjerge og med en højskolehave, der støder lige ned til vandet og den lokale marina: derfor er naturen et naturligt afsæt for næsten alt, vi gør.

Det fælles tredje - og programmet

Indenfor pædagogikken taler man om ”det fælles tredje”. Det er der, hvor to mennesker mødes om noget, hvor de principielt er ligestillede. – Der er noget alle parter bliver vildt optaget af og derfor etablerer man et fællesskab om det.
På vore to sommeruger vil vi at skabe de bedst tænkelige rammer for at unge og forældre kan komme i situationer, hvor de netop bliver så optaget af noget, at samværet fornys.
Vi tilbyder Jer en uge der er spækket med oplevelser man ellers sjældent får sammen med forskellige discipliner indenfor natur, vandaktiviteter og adventure.
Desuden er der et særligt tilrettelagt Adventurerace i Mols Bjerge og der er oplæg om hvad det vil sige at være ung i 2021. For de voksne er der også afsat en formiddag til at drøfte hvordan man bedst muligt støtter og kommunikerer med sin unge.

Sammen i vildmarken

Sammen i vildmarken er et særligt tema, der kan vælges henover ugen. Her giver vi jer redskaberne til at komme på fantastiske vildmarksture med hele familien, hvor store som små er aktive og vigtige for at tingene lykkes. Vi har tre dage med forberedelser, og så tager vi på tur rundt omkring i Mols Bjerge Nationalpark, hvor sværhedsgraden på turen tilpasses den enkelte familie.

Højskoleliv

Endelig er ugen krydret med spændende morgensamlinger og cafeaftener, og det er helt sikkert første gang, du prøver at være med til en fælles aftensang på Trehøje, som vi praler med er Danmarks bedste udsigt.

Kurset er for forældre med børn, hvor programmet er tilrettelagt til børn over 12 år (hvis det betyder, at en mindre søskende ikke kan komme med, dispenserer vi). Hver voksen kan medbringe 1 ung (dog kan to voksne godt medbringe 3 søskende) - en voksen er enhver over 17,5 år.

Pris

Kurset koster 3500 kr. for voksne og 1750 for børn inkl. fuld forplejning. Dertil kommer et tilmeldingsgebyr på 500,-, der ikke refunderes ved framelding.

Der er ikke krav om at man skal medbringe eget udstyr; men hvis man har egen mountainbike eller havkajak, er man velkommen til at tage det med.

Tilmelding og spørgsmål

Er det noget for dig og din familie, så tilmeld dig eller spørg os om mere på:

mail@kalohojskole.dk