Dansk Sprog og Kultur

Er du interesseret i Danmark? Vil du gerne lære at tale dansk – eller måske blive endnu bedre til det? Er du fascineret af danskernes livsform og dansk kultur? På Kalø Højskole kan du blive elev på vores populære kursus Dansk Sprog og Kultur – og få Danmark ind under huden.

Dansk Sprog og Kultur

På Kalø Højskole kan du som elev lære dansk sprog på det niveau, som passer til dig. Vi tilbyder sprogundervisning for dig, som er komplet begynder, men gerne vil i gang med at lære dansk – og undervisning for dig, der allerede kan lidt dansk i forvejen, men ønsker at forbedre dine dansk kompetencer og blive mere sikker og flydende.

Måske drømmer du om at komme til at bo, arbejde og studere i Danmark i fremtiden? Måske har du dobbelt statsborgerskab og skal på højskole for at bevise din tilknytning til Danmark? Eller måske er du bare nysgerrig på dansk kultur og sprog – og den helt særlige danske højskoleoplevelse.

Lær sproget - og fordyb dig i kulturen

Lær sproget - og fordyb dig i kulturen

På højskolens Dansk Sprog og Kultur-kursus arbejder vi med sproget på mange forskellige måder: der er fokus på træning i praktisk samtale, udtale, lytteforståelse samt skriftligt dansk med fokus på læsning og skrivning. Alt sammen for hurtigt at gøre dig til en habil dansk sprogbruger, der kan kommunikere med sin danske omverden.

Ved siden af kursets sprogundervisning bliver du som elev i en række kulturfag også introduceret til de grundlæggende aspekter af dansk kultur. Samtidig vil du som elev på Kalø i høj grad også komme ud og opleve Danmark på egen krop, når vi besøger danske børnehaver og arbejdspladser, rejser til danske byer og kultursteder, oplever den danske natur og meget andet.

Endelig skal du som elev på Kalø Højskole også prøve kræfter med en masse andre fag, du selv vælger. Her kan du vælge mellem aktive naturfag, sportsfag, kreative fag, musikfag eller debatfag, skriveværksted og film- og litteraturklub. I højskolens valgfag kan du arbejde med alt
det, du også brænder for og er nysgerrig på – og samtidig få talt en masse dansk med højskolens danske elever i mere uformelle sammenhænge.

Det kan du forvente

En masse spændende spændende fag med specifikt fokus på Dansk Sprog og Kultur:

  • Praktisk samtale og debat på dansk
  • Lytte- og forståelsestræning
  • Udtaletræning
  • Skriftlig dansk og tekstlæsning
  • Grammatik
  • Dansk kultur- og samfundsfag
  • Debate – debates on danish and international themes in English language
  • Meet Denmark – introduction to Danish society and culture in English language
  • Masser af ansvar, frihed, fællesskab og spændende valgfag efter interesse.

Hvorfor lære dansk på en højskole?
Den danske højskole er en del af den danske demokratiske skoletradition, hvor eleverne i høj grad skaber skolen sammen og sammen med lærerne. I undervisningen vil du derfor både få oplæg fra højskolens dygtige lærere, men også selv være aktiv i projekter, i samtaler og diskussioner med de andre elever i klassen, deltage i gruppearbejde og få ansvar for individuelle opgaver og præsentationer. Glæd dig derfor til en ny og anderledes skoleoplevelse på Kalø. 

Det vigtigste er dog, at du som international elev på Kalø Højskole bliver en del af et stort fællesskab, der også tæller mange danske elever. Derfor er sprogundervisning og introduktion til dansk kultur ikke blot noget, der sker i kursets danskundervisning. Dansk, danskerne og Danmark lærer man på Kalø lige så meget at kende over en kop aftenkaffe i en god samtale med en af højskolens danske elever – eller på et kreativt fag i løbet af uge, hvor internationale og danske elever er sammen om en fælles interesse.

På Kalø Højskole vil du bo, lære og være sammen med 70 andre elever. Alle eleverne bor og sover i skolens elevhuse, hvor I deler et køkken, en stue og badeværelser. Du kan vælge at dele et værelse med en anden, ofte dansk elev – eller tilkøbe dit eget værelse.  Måltiderne spiser vi sammen i vores hyggelige, fælles spisestue. Højskolens personale står for at servere nogle lækre måltider, men som elev hjælper du også til i den praktiske hverdag i dit hus og på skolens fællesområder. 

Dagligdagen
Undervisningen på højskolen starter om morgenen med en fællessang og morgensamling og fortsætter så normalt med undervisning til ca. kl. 15.30 – selvfølgelig med gode pauser og frokost i løbet af dagen.

Aftenerne og weekenderne har du som elev på Kalø Højskole frihed til selv at planlægge. Her kan du deltage i det sociale liv med skolens elever, fordybe dig i egne projekter eller måske tage en tur til Aarhus eller København.

De rigtigt sjove, spændende og hyggelige aktiviteter på højskolen organiserer vi sammen. Nogle gange vil højskolens lærere foreslå en aktivitet, andre gange vil eleverne komme op med ideer til socialt samvær.

Måske starter du og de andre elever en badmintonklub hver tirsdag aften eller I tager initiativ til en snak om kultur sammen på tværs af sprog og nationalitet. Nogle aftener hygger vi os og ser en film, andre gange tager vi måske ud og bader i havet tæt på Kalø. Vi vil gerne at Kalø Højskole bliver DIN højskole.

Fællesskabet på Kalø Højskole er et fællesskab, som vi skaber sammen og med hinandens hjælp. Det er det særlige ved en dansk højskole: det sociale liv er i fokus, at alle har en plads i fællesskabet, og at du som elev har frihed til og ansvar for at præge det.

Ansøgningsprocessen
Der er forskellige procedurer for at søge ind på Kalø Højskole – alt efter hvor du kommer fra.

1. Du har dansk statsborgerskab
Du tilmelder dig via formularen her.

Efter tilmelding modtager du et bekræftelsesbrev med information om betaling af tilmeldingsgebyret.

2. Du har statsborgerskab i et EU-land
Du tilmelder dig via formularen her.

Efter tilmelding modtager du et bekræftelsesbrev med information om betaling af tilmeldingsgebyret.

3. Du har ikke dansk statsborgerskab og kommer fra et land uden for EU
Du tilmelder dig via formularen her.

Efter tilmelding modtager du et bekræftelsesbrev med information om betaling af den fulde kursuspris. Når vi har modtaget betalingen, hjælper vi med at starte visumansøgningsprocessen hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).

Bemærk, at du selv er ansvarlig for at sætte dig ind i de regler, som gælder for dit land. Når først vi har startet din ansøgning, er du selv ansvarlig for resten af proceduren.

Pris og tilmelding
Forårskurset 2024 varer 19 uger og koster DKK 46.250,- alt inklusiv. 
Efterårskurset 2024 varer 25 uger og koster DKK 36.350,- alt inklusiv. 

I slutningen af hvert kursus vil det være muligt at tilkøbe en ekstra rejseuge til DKK 4.000,-. Dette er frivilligt.

Tillæg for enkeltværelse: DKK 300 ,- per uge
Skriv til os på kontakt@kalohojskole.dk, hvis du har yderligere spørgsmål.

Dansk Sprog og Kultur

”Højskolen har åbnet Danmark for mig.„

Sarin
  • Outdoor
  • Gro
  • Dannelsesrejsen
  • Valgfag
  • Studieture