SPØRGSMÅL OG SVAR
Du har helt sikkert en masse spørgsmål til den højskole, der måske skal være dit kommende hjem i et halvt års tid. Derfor har vi samlet en række spørgsmål, som folk ofte stiller. Hvis ikke vi her har svar på de spørgsmål, du har, så skriver eller ringer du bare.
Nej, på højskolen har du ikke eksamen. Højskolen er en mulighed for at tage en pause fra en hverdag, hvor meget peger frem mod afsluttende uddannelsesmål og stressende deadlines. Du skal tage på Kalø Højskole for at udvikle dig på et eller flere felter, fordi du har en indre lyst til at dygtiggøre dig og blive en del af et stærkt fællesskab.
Størrelsen på linjefagene skifter fra semester til semester. Derfor kan det være svært at sige, om der vil være mange eller færre på dit hold. Selvom du vil opleve et stærkt fællesskab omkring dit linjefag, vil du dog formentlig opleve et endnu stærkere sammenhold om det at være på Kalø Højskole på netop dit semester. Højskolefællesskabet danner relationer, som for mange holder i år, årtier og hele liv.
På Kalø Højskole skal du vælge ét linjefag og et antal valgfag. Du kan vælge fire valgfag af gangen, som du kan skifte halvvejs i opholdet. Dertil kommer en række temaforløb, hvor du fordyber dig i ét fag flere dage i træk. Dermed kan du sagtens nå at have 10-12 forskellige valgfag ved siden af dit linjefag.
På Kalø Højskole har vi et bredt aldersspænd. Vi har både kursister, der er 18 år og kommer lige fra gymnasiet eller andre ungdomsuddannelser, og vi har kursister, som er lidt ældre og holder pause fra studie- eller arbejdsliv.
De fleste kursister er mellem 19-28 år. Vi har en lidt højere gennemsnitsalder end nogle andre højskoler; den ligger på omkring 23 år.
Fordelingen af køn varierer lidt fra hold til hold. Typisk er der en lille overvægt af kvinder. For os betyder dit køn dog intet, og du kan sagtens tilmelde dig som ikke-binær. Du skal komme og være en del af fællesskabet, lige præcis som du er.
De fleste elever bor i vores familiehuse, som er små selvstændige enheder, der ligger meget naturskønt og spredt rundt på vores store grund. De fleste bor på to eller trepersonersværelse, men det er også muligt at vælge enkeltværelse mod et ekstra gebyr.
I husene deler du badeværelser, toiletter, opholdstue, køkken og vaskefaciliteter med de øvrige beboere og får på den måde et rigtigt nært og hyggeligt husfællesskab. En gang om ugen mødes I også til hygge og husmøde.
Vi vil meget gerne sørge for, at du har en værelseskammerat, som du har noget til fælles med, og som samtidig viser dig andre sider af det store fællesskab. Derfor prøver vi så vidt muligt at finde dig en nogenlunde jævnaldrende, som har et andet linjefag end dig. Vi prøver desuden at sammensætte jeres hus eller gang, så alle linjefag, aldersgrupper og køn er repræsenteret. Hvis du har særlige ønsker til din indkvartering, er du velkommen til at notere det, når du tilmelder dig.
Vi har ingen egentlig tidsfrist for tilmelding til det lange kursus. Det er dog en god idé, at tilmelde dig snarest efter din beslutning, da vi ofte har udsolgt før kursusstart.
Højskole er et vigtigt valg. Tag dig den tid, du skal bruge for at få den rigtige mavefornemmelse. Når du er klar til at blive en del af fællesskabet på Kalø Højskole, så sender du os bare en tilmelding 🙂
I udgangspunktet varer vores kursus 19 eller 20 uger i efteråret og 25 uger i foråret. Du kan dog godt vælge et kortere ophold, hvis der ellers er ledig plads på kurset.
Kontakt os endelig på [email protected] med dine ønsker, så skal vi se, hvad vi kan gøre for at hjælpe dig med at komme på højskole.
Du kan sagtens have adresse på højskolen, mens du går her. Du kan hente din post hver dag på skolens kontor.