Valgfag

På Kalø Højskole går vi meget op i, at du har mulighed for at sammensætte dit helt eget ophold med præcis de fag, du finder mest spændende. Derfor har vi altid 25+ valgfag og fællesfag, som går på tværs af linjerne, og som alle elever kan vælge i mellem. Byg på din linje med endnu flere temafag -eller prøv kræfter med så meget forskelligt som muligt. Det er helt op til dig.

Fagene skifter løbende, alt efter årstid, tilslutning og elevernes interesser, men vi har altid et bredt udbud af fag inden for friluftsliv, sport, mad, musik, kultur, kreativitet og samfund. Nedenstående er eksempler på valgfag, som vi normalt har.

Natur, outdoor og mad

På opdagelse i naturen

Vi går på opdagelse i den fantastiske natur, der omgiver højskolen. Vi sanker råvarer i skov og hav og tager på ture i lokalområdet for at se nærmere på naturen i al dens pragt.

Jagt og vildt (i samarbejde med Danmarks Jægerforbund)

Her får du mulighed for at lære alt om jagt, vildt- og naturpleje, etik og regler - og samtidig mulighed for at prøve det hele af, når vi bygger fælder og skjul, skyder lerduer og parterer vildt, som vi laver mad af.

Globalt køkken

Japanske gyoza, spanske tapas eller måske ungarnsk gullasch? Faget er for dig, der vil eksperimentere med mad og råvarer. Vi går i køkkenet sammen med vores dygtige kok og laver velsmagende retter fra hele verden.

Sport og yoga

Puls og styrke

Faget for dig, der vil have pulsen op og sved på panden! Vi træner både kredsløb og styrke efter principper fra HIIT og cirkeltræning.

Outdoor training

Bootcamp på naturens præmisser og i alt slags vejr! Vi bruger naturen omkring skolen som afsæt for vores træning. Vi træner funktionelt med fokus på naturlige bevægelser og de redskaber, vi har til rådighed i det fri.

Boldspil

Faget for dig, der vil have sjov konkurrence og komme i form på samme tid. Vi bruger hallen og vores udendørs sportsfaciliteter som rammen for undervisningen, hvor vi spiller alt fra basket til beachvolley - og mange andre klassiske boldspil.

Kom i form

Vi fokuserer på at komme i bedre form - langsomt, men sikkert og uden skader. Vi løber, styrketræner og dyrker holdsport. Faget er både for dig, der aldrig har dyrket sport før, og for dig, der gerne vil tage din form til det næste niveau.

Yoga

Namaste! Vi dyrker yoga, så vi kommer i balance, bliver stærkere, smidigere og ruster os både fysisk og mentalt til andre aktiviteter. Vi udforsker forskellige stilarter, åndedrætsteknikker og traditioner.

Samfund og politik

Politik og debat

Vi går på opdagelse i nyhedsbilledet, undersøger nye og gamle politiske idéer og diskuterer dem ud fra aktuelle begivenheder. Vi træner de gode argumenter og lærer at afkode, hvad der egentligt bliver sagt i debatten.

Grøn verden

Verden står overfor både store og svære udfordringer, men håbet er som bekendt lysegrønt. I faget Grøn Verden samler vi hele højskolen til oplæg, gæster og diskussion om de bæredygtige problemstillinger, vi står overfor som individer og som samfund.

Danmark for begyndere

Hvad er det nu lige, der er folketingets opgave? Hvad er den danske kultur? Hvad binder os sammen som folk - og hvad splitter os? Faget er primært for vores internationale elever, der ikke kender så meget til det danske samfund i forvejen.

Perspektiv, mennesker og humaniora

Filosofi og etik

Hvad vil det sige at være et menneske? Vi undersøger sammen, hvordan gamle tanker kan give nyt perspektiv på nutidens udfordringer. Vi lærer om forskellige former for etik og diskuterer det store, det svære og det vigtige.

Naturperspektiv

I faget Naturperspektiv diskuterer vi menneskets forhold til naturen. Vi undersøger både filosofiske, politiske og praktiske perspektiver på naturen og den rolle, den spiller i vores liv.

Psykologi og mental trivsel

Vi dykker sammen ned i psykologien, undersøger teorierne og bliver klogere på menneskets psyke. Og så arbejder vi i praksis med vores egen mentale trivsel gennem teknikker som mindfulness og meditation.

Samtalesalon på engelsk

"Can I take your order, please?" Faget for dig, der gerne vil blive bedre til engelsk. Her øver vi engelsk med fokus på at føre en samtale og blive bedre til korrekt udtale og grammatik.

Kultur, kunst og kreativitet

Litteraturklub

Vi læser dansk og international litteratur - både romaner, noveller, uddrag og essays. Sammen diskuterer og analyserer vi teksterne, så vi bliver klogere på handling og virkemidler.

Filmklub

Faget for den indre filmnørd! Vi går på opdagelse i film og serier, som vi både ser sammen og efterfølgende analyserer og diskuterer på klassen.

Kreativt værksted

Vi tager i højskolens krea-værksted og laver alle mulige former for kreative og kunstneriske projekter. Eleverne er i høj grad selv med til at vælge de enkelte projekter.

Musik

Lær samspillets kunst. Vi arbejder med forskellige stilarter og på at få samspillet til at fungere. Samtidig er der også mulighed for at dygtiggøre sig på et bestemt instrument, hvis man ønsker det.

Sang og kor

Fælles sangtime for alle, hvor vi synger både klassiske og moderne værker. Nogle gange med flere stemmer og andre gange bare for at få del i det fællesskab, som fællessangen skaber.

Kig forbi

Du er altid velkommen til at besøge højskolen på Skovridervej 1, 8410 Rønde. Ring på 86 37 12 86 og aftal dit besøg.