SAMARBEJDE
Kalø Højskole rækker ud og samarbejder med lokale aktører og gode mennesker i nærområdet. Vi bliver kun stærkere og klogere, hvis vi åbner os for verden omkring os.
Herunder er der eksempler på nogle af vores samarbejdspartnere:
Kalø Økologisk Landbrugsskole er en erhvervsuddannelse under VidenDjurs. Højskolen og landbrugsskolen er nærmest bygget ind i hinanden, og det daglige samarbejder vi om stort og småt. Vi deler også historie med hinanden, da vi oprindeligt var én skole.
Kalø Højskole ligger i Nationalpark Mols Bjerge. Nationalparken er en af de mest sammensatte nationalparker med både middelalderborge, herregårdsmiljøer, historiske købstæder, havbund og ikke mindst de store naturområder som overdrevslandskabet på Mols, de store skove, moser, hedesletter og meget mere. Vi bevæger os rundt i hele nationalparken på både korte og lange kurser, og vi hjælper også gerne med guidede endagsture ved henvendelse.
Kalø Højskole er en af nationalparkens officielle partnere.
Syddjurs Friskole ligger bogstaveligt talt lige om hjørnet i svinget af Kalø Vig. Friskolen er ligesom højskolen en del af det, vi forstår som de frie skoler i Danmark. Det er en skole med elever fra 0. – 9. klasse. Friskolen låner vores hal til idrætsundervisning og til den årlige musical og vi tager vores internationale elever med på besøg hos dem.
Djursland er delt i Syddjurs og Norddjurs Kommune. Vi ligger i Syddjurs og samarbejder med mange i kommunen. Vi deltager i erhversrådet i Rønde, Røndes Uddannelsesråd og Rønde i Udvikling, ligesom vi samarbejder med kommunen omkring puljer og virksomhedspraktikanter.
Friland er en økolandsby, hvor mennesker eksperimenterer med at indrette hverdagen anderledes med vægt på bæredygtig livsstil, gældfrihed og selvstændigt erhverv.
Vi har lærere på højskolen, der bor på Friland, alle elever på vores lange kurser får en rundvisning på Friland og derudover samarbejder vi særligt på linjefaget Gro med Friland.
Myrrhis er både et skovlandbrug, planteskole og et pragteksempel på praktisk permakultur ikke langt fra Kalø Højskole. Vi besøger jævnligt Myrrhis og følger nysgerrigt med i det nyeste fremskridt inden for permakulturen – og så underviser ejer Karoline Nolsø Aaen vores elever i Permakultur Design Certifikat (PDC) på højskolen.
Kalø Skovbørnehus er vores nabo i den anden ende af Ringelmose Skov. Børnehuset arbejder med naturpædagogik, og på den måde deler vi interessefællesskab. I praksis har vi ofte nogle af vores internationale elever i praktik i børnehuset.
Danmarks Jægerforbund ligger lige som Kalø Højskole midt i Ringelmose Skov. Det er hovedorganisationen for danske jægere, og derfor er den bedste ekspertise indenfor jagt samlet i deres hus. Vi bliver undervist af deres dygtige folk i vores valgfag Jagt og Vildt.
Vildmarkscentret er stiftet af Jon Lindberg, der er den første vinder af tv-konceptet “Alene i vildmarken”. På Kalø underviser Jon vores elever i vildmarksfærdigheder, samarbejde og overlevelse og hjælper på den måde med at forberede dem på deres egen Alene i vildmarken-oplevelse i Norge, ligesom vi også besøger Jon til træning i “Lille Norge” på Vildmarkscentret i Saltum i forberedelserne.
Kalø Højskole er medlem af Foreningen af Folkehøjskoler i Danmark (FFD), som er højskolernes fælles organisation. De står bl.a. bag Højskolerne.dk, hvor kommende elever kan orientere sig om udvalget og indholdet på højskolerne.
Vi er konstant nysgerrige efter at udvide vores horisont. Hvis du har et projekt i tankerne, som vi sammen kan have gavn af, og som kan løfte lokalområdet, er du altid velkommen til at ringe, skrive eller komme forbi til en snak. Vi har altid kaffe på kanden.