OUTDOOR
RANGER

Bål og bushcraft, store vidder og tæt lejratmosfære, klatring, kajak og knofedt. Outdoor Ranger er den ultimative friluftslinje for dig, der vil have inspiration, udfordring og dybe oplevelser i noget af Danmarks smukkeste natur.

På Outdoor Ranger får du en fuldtonet friluftslinje, hvor du kommer til at færdes hjemmevant i områdets store skove, bevæger dig op og ned ad bjergene på Mols og stiler mod nye horisonter på Kalø Vig.

Kursusindholdet følger årets gang og vejrgudernes luner. Den ene dag laver du bål med naturmaterialer og planlægger jeres næste vandreeventyr – den næste sidder du i en kajak i Kalø Vig eller hænger i et træ og drikker morgenkaffe.

Uanset om du er tropsfører i et spejderkorps eller aldrig har haft vandrestøvler på, så har vi plads til dig. Kurset kræver ingen særlige forkundskaber – her er plads til alle!

Med vores stærkt erfarne undervisere tager du på eventyrlige og hyggelige ture til lands, til vands og til tops i trækronerne. Du får mulighed for at prøve det hele af og kommer helt tæt på naturen.

KURSETS INDHOLD

På Kalø bor du midt i Nationalparken, og vi udnytter hver dag højskolens fantastiske placering midt i skoven og et stenkast fra vandet. Du har stranden, skovene, bakkerne og en af Europas mest anerkendte vandrestier lige uden for dit værelse.

Du kan vandre, overnatte, cykle, sejle, svømme, fiske, fouragere, træklatre, lave bål og nyde udsigterne hver eneste dag i et af Danmarks mest spændende og varierede områder.

Og det bedste: Som Outdoor Ranger kan du gøre det hele i fællesskab med nogen, der har den samme interesse og fascination som dig.

Det arbejder vi blandt andet med:

GLÆD DIG TIL

På Outdoor Ranger møder du andre mennesker, der deler din passion. Her bliver du en del af et stærkt fællesskab, hvor vi alle er lige og passer på hinanden – både helt bogstaveligt, når vi holder et andet menneskes liv i et sikringsreb – og helt menneskeligt, når vi sammen rykker grænser og deler de store oplevelser.

Her er plads til alle. Dig, der allerede er friluftsnørd, og som vil fordybe sig endnu mere i overlevelse, teknikker eller turplanlægning. Dig, der drømmer om at leve af din passion for natur, formidling og friluftsliv en dag. Og dig, der bare gerne vil sejle kano i solnedgangen, samle svampe i skoven, vandre med vennerne og vågne under åben himmel.

Vi har med andre ord ingen krav om forudgående viden eller færdigheder for at være med på Outdoor Ranger. I stedet vil vi arbejde for, at du får inspirerende og udfordrende oplevelser, der rykker dig og bringer dig tættere på naturen på dine egne præmisser.

Sammensæt dit helt eget ophold
Udover alle aktiviteterne på Outdoor Ranger-linjefaget har du også mulighed for at vælge mellem et hav af forskellige valgfag og dermed sammensætte dit helt eget skema.

Byg endnu mere natur og friluftsliv på din linje – eller prøv kræfter med nogle forskellige sportsfag, keramik, kreafag, psykologi, filosofi, musikfag, perspektivfag eller køkkenfag. Du vælger selv. Se eksempler på vores valgfag her.

Ekstra kurser & certifikater

I løbet af højskoleopholdet har du også mulighed for sammen med nogle af de andre elever at deltage i tillægskurser mod en særskilt betaling.

For alle kurser gælder det, at vores samarbejdspartnere skal have et kursus i kalenderen, der passer ind i højskoleforløbet, at der er nok tilmeldte, eller at I er nok på højskolen, så vi kan oprette vores eget hold.

Der kan være tale om:

MØD DINE UNDERVISERE

Morten Nielsen
Morten er outdoorholdets ankermand. Han er certificeret underviser i træklatring, mountainbiking, SUP og kano. Desu Læs mere
Thomas Andersen
Thomas er friluftsmand og eventyrer indtil benet! Med en lærer-og friluftsvejlederuddannelse i bagagen har Thomas s Læs mere
Jon Lindberg Jensen
Jon underviser blandt andet i mentale og praktiske teknikker til at klare sig i vildmarken. Måske genkender du Jon Læs mere

PRISER

Læs mere

BESØG OS

Book her

TILMELD DIG

Tilmeld dig

Skriv til os

Tilmeld dig